Deurwaarder inschakelen

Adviesgroep 15 okt , 2015

Gerechtsdeurwaarders

Wanneer u een product of dienst levert bij een klant of bedrijf, dan legt u een betalingstermijn vast. Dit doet u in de offerte of het contract. Als een debiteur niet betaalt en er schulden ontstaan, dan is de eerste stap het inzetten van een incassobureau. Als dit geen effect heeft, dan kunt u een deurwaarderskantoor inzetten. Deurwaarders hebben meer mogelijkheden om het geld te incasseren. Dit komt door hun wettelijke status. Op het moment dat er een externe partij wordt ingeschakeld om de schulden te innen, dan verloopt het contact niet meer via de schuldeiser maar via de deurwaarder.

Wat doet een deurwaarder?

Een gerechtsdeurwaarder kan ook schulden innen, dit is dan in opdracht van de schuldeiser. Een deurwaarder heeft meer mogelijkheden. Doordat een deurwaarder over een wettelijke status beschikt kan hij een dagvaarding uitbrengen, beslag leggen op bijvoorbeeld iemand zijn loon of inboedel en hij mag een woning ontruimen.

Verschil gerechtsdeurwaarder en incassobureau

Een gerechtsdeurwaarder is een openbaar ambtenaar. Hij kan personen of bedrijven dagvaarden voor de rechter, vonnissen uit laten voeren en akten opmaken. Het verschil met incassobureaus is dat zij geen wettelijke status hebben. Zij kunnen alleen geld incasseren door middel van het versturen van brieven en aanmaningen. Als dit geen effect sorteert, moeten zij een deurwaarder inschakelen.

Zowel zakelijk als particulier

Een bedrijf of particulier kunnen beide een deurwaarderskantoor of een bureau voor de incasso inzetten. De deurwaarders kosten die worden gemaakt moeten in rekening worden gebracht bij schuldenaar. Dit komt als extra bedrag bij de al te betalen schuld. Er is wel een maximum aan incassokosten gesteld, namelijk €6775,00.

Meer informatie over de werkwijze van een incassobureau

Kies voor de juiste deurwaarder

Wanneer u een gerechtsdeurwaarder nodig hebt, dan wilt u uiteraard verzekerd zijn van een vakman die vakkundig is en op een effectieve wijze uw gelden incasseert. Incassobureau Pro is een landelijke partij van incassobureaus en deurwaarders met een bewezen staat van dienst op het gebied van incasso opdrachten.